„Kehv uudis,“ kommenteeris Sukles täna hommikul saabunud teadet, et Läänemaa üks suurimaid tööandjaid PKC sulgeb oma Haapsalu tehase.

„See oli suur üllatus. Sellist uudist mina küll ei osanud oodata. Mind ei oldud ka informeeritud, et täna selline uudis tuleb,“ nentis Sukles. Linnapea lisas, et ta ei viibi hetkel Eestis ja ei valda seetõttu olukorrast veel täielikku infot, kuid täna hommikul kella 10-ks polnud tema e-kirjakasti ühtegi teadet laekunud.

Kuigi nii paljude töökohtade kadumine on Haapsalu jaoks kahtlemata suur löök, siis sotsiaalse katastroofiga Suklese sõnul siiski tegemist pole.

Sukles viitas tehase lubadusele, et 100-120 inimesel on võimalus saada tööd PKC Keila tehases. 347 inimesest, keda tehase sulgemine puudutab, on Haapsalu elanikke 240, ülejäänud on maakonnast.

Linnapea märkis, et Haapsalus praegu tööpuudust ei ole, pigem on tööjõupuudus. Töötajaid vajatakse Suklese sõnul kõige enam teenindussektoris –suvituslinna hotellides ja restoranides, samuti tuntakse tööjõust puudust Nurme vabrikus, kus töötab praegu umbes 300 inimest.

„Nendel inimestel, kes ümber profileeruda tahavad, see võimalus on. Mõneks ajaks annab ka töötukassa nendele inimestele puhvri. Eestis on töötutega tegelev süsteem suhteliselt hästi arenenud, inimest tänavale ei jäeta ja pakutakse neile võimalusi. Kui on soov ja võime areneda, siis tööta inimene ei jää,“ rääkis Haapsalu linnapea ja lisas, et kindlasti abistab ka linn oma inimesi omavalitsusele antud võimaluste piirides.

Linnapea soovitus Haapsalu PKC tehase töötajatele on säilitada optimismi ja otsida võimalusi. „Ega ma praegusel hetkel veel midagi muud öelda ei oska – infot on mul veel vähe,“ nentis Sukles.

Linnapea loodab Haapsallu tagasi jõuda homme õhtuks.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Group teatas täna hommikul, et sulgeb selle aasta lõpuks Haapsalu tehase ning PKC Eesti jätkab tööd Keila tehases.

Seoses Haapsalu tehase sulgemisega koondab ettevõte töötajaid, kea on kokku 347 ja pakub 100-120 Haapsalu tehase töötajale võimaluse jätkata Keila tehases, ning on valmis korraldama töötajate transporti Haapsalu ja Keila vahel.

PKC Eesti Haapsalu tehas on seni Läänemaa üks suurimaid tööandjaid.