See kuulub firmadele Infortar, tervisekeskuste arendajale AS Heal ja kinnisvarafondile Explorer Property Fund – Baltic States. Tehingu hinda poolte kokkuleppel ei avalikustata.

OÜ TOP Spa Kinnisvara juhataja Urmas Suklese sõnul võimaldab uute omanike lisandumine täiendavalt investeerida TOP-i hotelli renoveerimisse. “TOP-i hotell ja tervisekeskus on tallinlaste ja turistide seas tuntud puhkekeskus. Uute omanike investeerimisvõimekus lubab meil hotelli ja seal pakutavad teenused viia järgmisele tasemele,” sõnas Sukles.

Merevaatega restoran

“Kavas on parandada kogu hoone ventilatsiooni, tulevad uued liftid, spordisaal saab uue välimuse,” loetles Sukles esimesi muudatusi. Tema sõnul saab hotell ka seni teisel korrusel asuva söögikoha asemele viiendal korrusel uue merevaatega restorani. Laiendatakse ka spaa osakonda.

“Kliendibaas on meil väga laiapõhjaline. Spordisaalis ja ujumas käivad peamiselt tallinlased, spaa poolel on Skandinaavia puhkajad, soomlaste kõrval ka külalised Rootsist, Norrast ja mujalt. Usume ka konverentsiteenuse kasvu, lisaks on meil head parkimisvõimalused,” loetles Sukles. Investeeringute kogumaksumuse ütlemisest Sukles hoidus. “Teeme kõik, mis vaja, et meie külaline end TOP-is hästi tunneks,” kinnitas ta.

Pirita TOP-i hotellihoone moodustab kaheksandiku Tallinna Olümpiapurjespordikeskusele kuuluvast Pirita TOP-i kinnistust.

“Tallinna Olümpiapurje- spordikeskus jätkab pärast ühe hoone müüki ülejäänud kompleksi arendamist,” ütles keskuse nõukogu esimees Arti Arakas. “Meie jaoks on perspektiivne tegelda kinnisvaraga, mida on võimalik arendada. Pirita hotelli hoone on muinsuskaitse all, mistõttu seal märkimisväärset arendustegevust teha pole võimalik ning müügitingimused osutusid meile sobilikuks,” põhjendas Arakas hoone müüki.

Omanikud

•• OÜ TOP Spa Kinnisvara osanikud on Infortar 33, Heal 18 ja Explorer Property Fund – Baltic States 49 protsendiga. Fondi juhib Arco Varavalitsemise AS, mis kuulub võrdsetes osades East Capitalile ja Arco Varale.

•• AS Heal on Haapsalu firma, mille põhiomanikeks on tuntud “mudaärimehed” Urmas Sukles, Toomas Vilosius, Ain Hanschmidt ja Andres Lipstok.

•• Infortaris kuulub enamus-

osalus Enn Pandile, Ain Hanschmidtile ja Kalev Järvelillele.