Nädal aega tagasi ütles ühe Tallinna ajalehe juht Lääne Elule, et tuleb esmaspäeval-
teisipäeval Haapsallu seminarile. „See on salajane üritus, kuhu tulevad ka ministrid ja president,” lisas ta.
Küsimuse peale, mis teemal üritus on, jäi ajalehejuhi suu suletuks.

Eelmisel reedel teatas aga Haapsalu raudtee- muuseumi juht, et vaksal on esmaspäeval ja teisipäeval suletud, mis tekitas lehetoimetuses küsimusi.
Raudtee- ja sidemuuseumi juhataja Deana Põder ütles reedel Lääne Elule, et ootesaali ja parkla sulgemise põhjuseks on kliendiüritus. „Terve raudteejaam on välja renditud,” ütles Põder ning keeldus täpsustamast, kes on klient, kelle tõttu piirang tehakse.
„Klient ei soovi seda,” täpsustas Põder, kui oli kliendiga nõu pidanud.

Ka Haapsalu linnavalitsuses ei teatud, mis raudteejaamas õieti toimub. Linnavalitsuse töötajaile oli öeldud, et raudteejaamas tulevad filmivõtted. Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et ei tea, mis teoksil

Eile mõni minut enne keskpäeva sahises raudteejaama juurde must Mercedes, mis tundus viitavat sellele, et lähenemas on tähtsaid tegelasi.
Lõpuks tuvastas Lääne Elu kaamerasilm ühe jaamahoonesse siseneva ajakirjaniku ja sai temaga ka telefoniühenduse. Ajakirjanik ütles, et on Haapsalus riigikantselei korraldataval psühholoogilise kaitse seminaril.

Lääne Elu võttis seepeale ühendust Riigikantseleiga, kust öeldi, et seal toimub psühholoogilise kaitse seminar, kus osaleb nii ajakirjanikke kui ka arvamusliidreid.

Seminaril pidi osalema ka president Toomas Henrik Ilves, paraku ütles üks seminaril osalenu, et Ilves Haapsallu ei jõudnudki. "Võib-olla ei jõudnud, aga võib-olla oli presidendi tuleku salastamine samuti osa psühholoogilisest kaitsest," nendib Lääne Elu.