Haigekassa esindaja ütles BNS-le, et Danilovi valimist uude ametisse toetasid kõik 14 nõukogu kohalolnud liiget.

Danilov on sündinud 1954. aastal Paides. 1977. aastal on ta lõpetanud toonase Tartu riikliku ülikooli keemiateaduskonna. Ta on olnud Lääne maasekretär, Haapsalu abilinnapea ning Lääne maavanem. 1999. aastast töötab Danilov sotsiaalministeeriumi kantslerina.

Haigekassa nõukogul oli tänase Äripäeva teatel valida senisele juhile Maris Jessele asemik kahe kandidaadi – Hannes Danilovi ja Arvi Vase – vahel.

Hannes Danilovi hindas tugevaimaks kandidaadiks personaliotsingufirma Ariko Reserv, kuid temast kardetakse vähest otsustusjulgust kiiret reageerimist vajavates ebaselgetes olukordades, kus asjasse on segatud poliitika. Ta on end sidunud mitmete erakondadega, kuid polegi ühegi liige. Haapsalulasena käib ta Toomas Vilosiuse ja Andres Lipstokiga peredega koos rattaga sõitmas ja matkamas.

Kõrvalejäänud kandidaat Arvi Vask on Reformierakonna asutajaliige, kandideerinud Riigikogu ja kohalike omavalitsuste valimistel, olnud Elva linnavolikogu esimees. Elva haiglas peaarstina karjääri alustanud Vask töötab Võru haigla peaarstina, kuid elab siiani Elvas. Sõbrad peavad teda sündinud juhiks.

Kaks nädalat tagasi ei valinud haigekassa nõukogu juhatuse esimeest, sest Hannes Danilovil polnud valituks saamiseks vajalikku häälteenamust ehk kümmet häält 15st. Seekord kardeti, et lahendus Danilovi kasuks oli ette teada.