Seni kehtis selline võimalus vaid makse tegemisel Hansapanga Grupi pankadesse Lätti, Leetu ja Venemaale. Nüüd lisandusid Swedbanki Grupi pangad Rootsis, Soomes, Taanis ja Norras.

Soodsamaks on muutunud ka maksete laekumise tingimused - makse laekumine Hansapanga Grupi või Swedbanki Grupi pankadest on nüüd tasuta. Siiani maksis laekumine valuutas Swedbank Grupi pangast 90 krooni ja laekumine Eesti kroonides 30 krooni.

Hansapanga arveldustoodete osakonna juhataja Margit Peterson ütles, et Swedbanki Grupi pankadesse on Hansapank küll ka siiani pakkunud veidi paremaid tingimusi kui tavalistele välismaksetele, kuid nüüd hakkavad kehtima ühe pangagrupi sisesed soodushinnad. „Usume, et tegemist on meie klientide jaoks olulise muudatusega, sest Põhjamaadesse ja Baltikumi tehtavad maksed moodustavad üle poole Hansapanga välismaksetest,” rääkis Peterson.

Hansapangas tehakse iga kuu üle 100 000 välisarvelduse, millega panga turuosa välisarveldustes on üle 50%.

Välismakseid tehes tasub silmas pidada, et alates käesolevast aastast peab Euroopa Liidu siseste euroarvelduste puhul kindlasti kasutama kontonumbrina IBANit.

SEB Eesti Ühispank pakub oma klientidele SEB Grupi siseseid makseid juba 2004 aastast. Maksed olenemata valuutast jõuavad saajani sama päeva jooksul ja hind kliendile on vastavalt 25 krooni Baltikumi (Läti, Leedu) saadetud makse eest ja 50 krooni SEB ülejäänud grupi pankadesse (Saksamaa, Rootsi, Soome, Ukraina, Venemaa, Taani).

Makstes 25 krooni Baltikumi makse eest jõuab see Saaja kontori SEB Grupi pangas samal päeval ja nii, et saaja kohapeal enam antud makse eest tasuma ei pea!