Hansapank langetas eile eluasemelaenu intressi 2,5 protsendipunkti võrra, 11,2 protsendile, teised pangad laenuintressi ressursside puuduse tõttu lähiajal langetada ei kavatse. “Varasem intressitase käis klientidele väga tugevasti üle jõu, mistõttu laene läks välja väga vähe,” ütles Hansapanga eluasemelaenu tootehaldur Kersti Arro. “Tänavu oleme aga eluasemelaenu kuulutanud üheks oma prioriteediks,” lisas ta.

Ühispanga laenuarendusosakonna juhataja Erlike Kumari sõnul Ühispank lähiajal laenuintressi langetada ei kavatse. “Me väljastame eluasemelaenu praegu suhteliselt väikeses mahus, sest üks tagavara just lõppes ja teise suhtes käivad alles läbirääkimised,” ütles Kumar.

“Kui saame uue laenu kätte, siis vaadatakse kindlasti ka laenuintress üle,” lisas ta. Kumari sõnul seda aga lähema kuu jooksul kindlasti ei toimu.

Optiva Panga personaalpanganduse direktor Erki Urva sõnul ei kavatse ka Optiva Pank lähiajal ressursside puuduse tõttu intressimäära langetada.

“Tavaliselt asi siiski nii käib, et kui üks pank intressi langetab, siis järgivad teised seda,” ütles Urva.

Ühtlasi on Hansapanga väljastatud eluasemelaenud edaspidi Saksa marga asemel seotud euroga. “Läksime üle eurole, sest on teada, et Saksa mark kaob mõne aasta pärast ära ja asendub euroga,” ütles Arro.

Ühispank ja Optiva pank esialgu eurole üleminekul mõtet ei näe.