Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Agu Kohari avaldas muret võimaliku laenusaamistingimuste halvenemise pärast ja hindas uue regiooni taseme loomist kunstlikuks ja ebaotstarbekaks, kirjutab Hiiu Leht. Hansapanga jaepanganduse divisjoni direktor Priit Potisepp kinnitas, et era- ja ärilaenude saamise võimalused Hiiumaal ei halvene

Tootjate Ühenduse esindaja ja Hiiumaa ettevõtja Mati Nurs avaldas arvamust, et Hansapank püüab oma kulutusi vähendada ülesandeid teistele struktuuridele delegeerides: pensionifondide nimekirju otsitagu internetist, sularaha maksku välja Tarbijate Ühistu ning hoiatas samuti, et sellise tendentsi jätkudes võivad kliendid uueks partneriks valida Ühispanga.

Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk avaldas kahtlust, kas Kõrgessaare EDU kauplusel jätkub sularaha, et maksta palgapäeval välja terve kalatehase palkasid. Ta ennustas võimaliku sularahakriisi tekkimist, kuna suuremate ostude tegijad tavaliselt kaupluses sularahas ei maksa ja enne palgapäeva on absoluutne ostupõud — sularaha ei liigu ja siis ühel päeval tullakse suurel hulgal raha välja võtma.

Emmaste abivallavanem Eve Kustala rääkis, et Emmastes tühjendasid paljud pensionärid oma pangaarved ning viisid raha koju kappi hoiule.

Kustala kinnitas, et inimene vajab sularaha kasvõi näiteks perearsti visiidi eest maksmiseks, apteegist ravimite ostmiseks, rändpoest toidu ostmisel või kasvõi naabrimehele heinaniidu eest maksmiseks.

Kohari ütles, et rändpood on võimalik varustada makseterminaaliga.

Potisepp arvas, et täiendavate lahenduste leidmiseks ja sularaha probleemi lahendamiseks ka ääremaade inimeste jaoks peaks ka Hansapank hakkama tegema koostööd Eesti Postiga.