"Koguriskikindlustuse turule toomine järgib meie strateegiat pakkuda klientidele uudseid ja mugavaid lahendusi," märkis Hansapanga eraisikute panganduse tegevdirektor Priit Põldoja. "Kui seni oli kindlustuse sõlmimine kliendi enda ülesanne ning lepingut tuli laenuperioodi jooksul uuendada, siis nüüd saab teha kindlustuse koos laenulepinguga ning see kehtib automaatselt kogu laenuperioodi jooksul," rääkis ta.

Laenu tagatisvara saab nüüd kindlustada senisest oluliselt soodsama hinnaga ? see erineb seni turul olnud pakkumistest keskmiselt poole võrra. Kindlustusmaksed tehakse koos laenumaksetega üks kord kuus.

Tegemist on koguriskikindlustusega, mis tagab kahjude hüvitamise kõikide ootamatute sündmuste tagajärjel kinnisvarale tekkida võivate kahjude puhul.

Koguriskikindlustuse lepingu puhul ei loetleta kindlustuspoliisis mitte riske, mille vastu kindlustatakse, vaid lepitakse kokku vaid erandjuhtumid, mille korral kahju ei hüvitata, seega annab koguriskikindlustus klientidele oluliselt laiema kindlustuskaitse kui tavalised kindlustuslepingud.

"Meie tütarpank Hansabankas on Leedus sarnast teenust juba aasta aega pakkunud ning seda kasutatakse väga laialt ? 90% eluasemelaenu võtjatest sõlmivad pangas ka kindlustuslepingu," rääkis Hansa Kindlustusmaakleri juhataja Kaido Tõnisson. Ta lisas, et Hansapank prognoosib esimesel aastal koguriskikindlustusega liituma 6 igast 10-st eluasemelaenu kliendist.

Koguriskikindlustuse partneri valimiseks korraldas Hansapank konkursi, mille võitis QBE Kindlustuse Eesti AS.

Kindlustuskontserni QBE Kesk-Euroopa piirkonna juht Doron Grossman ütles, et kontsern soovib pakkuda uuenduslikku, konkurentsivõimelise hinna ja kõrge kvaliteediga teenust. "Eesti turu jaoks uue teenuse pakkumine koos Hansapangaga on ühtlasi meie firma esmatutvustus Eesti klientide jaoks," lausus ta.

QBE on kindlustusseltside hulgas maailmas 25 kohal. Kontserni peakorter asub Austraalias, firmal on esindused 39 riigis.