Tallinki kaubamärki kasutav Hansatee ostis Tallinna-Helsingi liinile uue katamaraani, mis peaks Tallinna-Helsingi liinile minema 1. aprillil.

Norrast ostetud seitsme aasta vanusel katamaraanil on 289 reisijakohta. Hansatee tegevdirektor Enn Pant ütles Eesti Päevalehele, et katamaraan nõuab vaid pisut kohendamist. Muu hulgas tuleb ümber ehitada kauplus.

"Meie katamaraan on küllaltki noor ega nõua erilisi ümberehitusi," kinnitas Pant. Katamaraanide eluiga on üldiselt 25-30 aastat.

"Praegu on raske öelda, millal laev Tallinna jõuab, ehk järgmise nädala lõpus või ülejärgmise alguses," ütles Pant.

Tallink on rentimas veel teist katamaraani Tallinna-Helsingi liinile. Pandi sõnul ei saa rendilepet kommenteerida enne konkreetseid kokkuleppeid. "Laevade üle käivad läbirääkimised küllaltki raskelt," tõdes Pant. Ta lisas, et lahtine on ka see, kas Hansatee üldse saavutab kokkuleppe lisakatamaraani rentimiseks.

Tallink kavatseb rentida uue suurema reisilaeva, mis peaks alustama liiklust kohe viisavabaduse jõustudes 1. mail. Kuna Hansateel ei ole veel kokkulepet laeva rentimiseks, ei ole uue laeva liinileasumise kuupäev kindel.

"Meil on jäänud sõelale kaks-kolm pakkumist," sõnas Pant, lisades, "võtame neist soodsaima, mis tagab laeva tasuvuse liinil." Laeva tasuvuse määrab peamiselt reisijate täituvus ning see, kui palju reisijad laeval kulutavad.

Pant prognoosib, et läbirääkimised reisilaeva rentimiseks lõpevad hiljemalt aprilli alguses. "Muidu meil lihtsalt pole aega laeva ettevalmistamiseks," nentis ta. Laeva ettevalmistamine sõltub aluse seisukorrast. "Heas korras laevaga läheb nädal. Kui laev on kehvemas korras ja seal tuleb midagi ümber ehitada, siis see võtab kolm-neli nädalat," selgitas Pant.

KRISTJAN OTSMANN