Protsessi käigus kaaluti erinevaid strateegilisi valikuid, eesmärgiga toetada Tallinki pikaajalist strateegiat ning arengut, teatas ettevõte börsile lakooniliselt. "Protsessis tehtud ettepanekuid ja saadud tagasisidet võetakse arvesse tegevuse edasisel arendamisel."

Infortari ja Tallinki üks suurosanikke Ain Hanschmidt kinnitas Äripäevale, et protsessi lõppemise tulemusena jääb Infortar suurosanike ringi. „Praegu võin ma kinnitada, et Infortar jätkab Tallinki osanike ringis."

Rohkem kommentaare 813 miljonit eurose turuväärtusega ettevõtte juhid ja omanikud ei jaganud.

„Investorite jaoks võis see ilma pakkumiseta lõppenud Tallinki strateegiliste võimaluste leidmise protsessi lõpetamine olla pettumus,“ lausus anonüümsust palunud investeerimisspetsialist. „Tulnuks pakkumine, oleks saanud hinda kaaluda. Ühtepidi oli see investoritele halb uudis, kuid kapitaliturule võimaliku kahe ettevõtte börsilt lahkumise uudise valguses positiivne uudis.“

Juhi vahetuse kohta avaldas ta üllatust. „See oli üllatav, kuid ei paku põhjust muretsemiseks,“ lausus ta.

Tallink teatas eelmisel suvel börsile võimalusest uusi suurinvestoreid kaasata ja praegusi aktsionäre välja osta. Lakoonilises teates rõhutati nende sammude hüpoteetilisust. "Strateegiliste võimaluste leidmise protsessi" oli finantsnõustajana kaasatud Citigroup Global Markets Limited.

Tallinki turuväärtus on täna üle 813 miljoni euro. Enn Pandi, Ain Hanschmidti ja Kalev Järvelille investeerimisfirmale Infortar kuulub 38% Tallinkist ehk nende aktsiapaki väärtus on pea 310 miljonit eurot.

Finantshiiglase Citigroupi eri fondidega seotud ettevõtetele kuulub ühiselt 23,7% Tallinkist, sellega ollakse Infortari järel Tallinki suuruselt teine aktsionär. Nende aktsiapaki väärtus on 157 miljonit eurot. Citigroupiga seotud kolm aktsionäri on sõlminud kokkuleppe, et müüvad aktsiaid vaid ühiselt.