Eesti Investorite Liidu poole on alates jooksva nädala esmaspäevast korduvalt pöördutud probleemiga, et nüüdseks juba viiendat päeva ei saa hanza.neti lehel vaadata OMXil kaubeldavate aktsiate turusügavust. Hanza.net ei näita ostu- ja müügipoolel olevaid ordereid ja nende suurusi, mis tekitab olukorra, kus peab „pimesi kauplema”. See jätab hanza.net-i kasutavad investorid olulisse infosulgu võrreldes teisi platvorme kasutavate investoritega. Sügavust ei ole seega näha muude hulgas ka Eesti investoritele eelkõige tätsaimatel turgude nagu Tallinna, Vilniuse, Riia ja Helsingi aktsiatel.

„Ligipääs turusügavuse infole on igati elementaarne nõudmine investeerimisotsuste tegemisel. Pikaajaline turuinfo puudumine praktiliselt halvab antud kauplemisplatvormi kasutavate investorite tegevuse või sunnib tegema info puudusel halbu otsuseid,” kommenteeris probleemi Eesti Investorite Liidu tegevjuht Jaanika Merilo

Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Lauri Lind ei julgenud siiski konkreetseid tähtaegu lubada, kuigi klienditugi lubas lahendada probleemid esmaspäeval.