Haldusreformi komitee väljendas põhimõttelist toetust variandile, mille kohaselt hariduskulutused kantakse kohaliku omavalitsuse tulubaasi alates järgmisest aastast, sõlmides ühtlasi kolmepoolse kokkuleppe TALO, valitsuse ja omavalitsuste vahel.

Tulevikus on võimalik ka üksikisiku tulumaksu laekumise proportsiooni muutmine hariduskulude katmiseks, leiti komitee istungil.

Haridusministrile anti ülesanne tutvustada järgmise nädala jooksul komitee heakskiidu saanud ettepanekut koalitsiooni fraktsioonidele Riigikogus, et siis nõusoleku saamisel hakata ette valmistama vastavaid õigusakte.

Teise olulise punktina oli haldusreformi komitees arutlusel sotsiaaltoetuste maksmise delegeerimine kohalike omavalitsuste eelarvetesse.

Sellekohase ettekande pidas sotsiaalminister Eiki Nestor. Minister tutvustas, millised on variandid, et seadusega anda üle sotsiaaltoetused omavalitsustele.

Eiki Nestor sai samuti ülesande tutvustada lähinädalatel koalitsiooni fraktsioonidele ettepanekuid, mis puudutavad konkreetsete sotsiaaltoetuste üleandmist ning heakskiidu korral tuleb sotsiaalministeeriumil algatada vastavad seaduse muudatused.

Nii hariduskulude kui ka sotsiaaltoetuste kohalikele omavalitsustele üleandmise temaatikast kõneldes rõhutati komitee istungil, et tegemist on konkreetseid inimesi puudutavate kulutustega, mille puhul on otstarbekas tuua raha jagamine neile võimalikult lähedale.