WeeReci juhatuse liikme Urmas Maiveli sõnul on käitlustehases kasutusel parim võimalik tehnika. Soome firma Master Automation Group OY tarnitud ja paigaldatud kuvarseadmete lõikepink ja käitlusliin on uusimad Euroopas. Lisaks Eesti tehasele on analoogseid seadmeid veel Soomes, Saksas, Iirimaal ja Inglismaal.

Käitlustehases eraldatakse kineskoobid arvutikuvaritelt ja televiisoritelt, samuti korpused, trafod, trükiplaadid jm koostisosad. Käitlustehase
lõpptoodang - raud ja teised metallid, erinevat tüüpi klaas, plastikud ja trükkplaadid - saadetakse Euroopasse ja Hiina.

Maiveli sõnul on tootmine praktiliselt jäätmevaba ja taaskasutusse suunatakse umbes 98% ettevõttesse toodud jäätmete massist.

Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek toonitab, et Euroopa Liidu elektroonikaromu direktiiv kohustab elektri- ja elektroonikajäätmeid koguma ja käitlema.

„Seni on meil elektroonikajäätmeid ilma valehäbita minema visatud. Nüüd on sellest saamas majandustegevus. Teisalt, keskkonanõudeid eirav käitlemine on keskkonda saastav tegevus, kineskoopides ja arvutimonitorides sisalduvad erinevad ohtlikud ained, muldmetallid, plii. Mida kõrgema tehnilise tasemega on käitlemine, seda lihtsam on kahjulike ainete eraldamine ja materjalide taaskasutus,“ ütles Eek.

Järgmise etapina kavatseb WeeRec 2008. aastal avada suurte kodumasinate, eeskätt külmkappide ja väikeste kodumasinate käitlusliini, lisaks 2000-ruutmeetrise laohoone tooraine ja toodangu ladustamiseks. Koguinvesteeringuks kujuneb üle 90 miljoni krooni.

Ettevõtte teatel annab Kiiu tehas tänaseks tööd 12 inimesele.