Just sellise ennustusega tuli välja firma Hayman Advisors LP. Hayman koogus kuulsust sellega, et nemad nägid ette ka USA subprime kinnisvaraturu kokkuvarisemist. Lisaks sõnadele oli firma valmis antud stsenaariumi peale ka rahaliselt panustama, teenides kokkuvõttes selle pealt 0,5 miljardit dollarit.

Haymani tegevdirektor Richard Howard ütles Bloombergile, et Saksamaa võib eelistada omaenda majanduse tugevdamist, selle asemel et päästa Austriat, Itaaliat ja Hispaaniat, kelle pangad ägavad halbade laenude käes.

Hayman ei ole selles arvamuses üksi. Panikööre on teisigi. Societe Generale SA avaldas sellel nädalal arvamust, et kuna Saksamaal on tulemas valimisaasta, võivad sakslased keelduda igasugustest piiriülestest päästeplaanidest, mida nemad peaksid rahastama. 

Hädaldamine käibki peamiselt selle ümber, et ühed eurotsooni riigid on tugevad. Eelkõige siis Saksamaa, kes suudab turult isegi kriisi ajal odavalt raha laenata. Osa eurotsooni riike (Kreeka, Itaalia, Hispaania, Iirimaa) on aga sattunud hätta, kus investorid ei taha neile enam laenu anda või annavad liiga krõbeda protsendiga. Lõpuks võib see aga tähendada osade riikide sisulist maksejõuetust.

Neil, kellel mõjujõudu, arvavad siiksi teisiti. Saksamaa rahandusminister Peer Steinbrück on andnud mõista, et Saksamaa on valmis ulatama abikäe. Investor ja filantroop Georege Soros on samuti kinnitanud, et ei näe ohtu eurotsoonile. Samamoodi arvavad ka Euroopa keskpank, Maailmapank, IMF ja Euroopa investeerimispank. 

Sõnadele on järgenud ka mõningad teod. Maailmapank, EBRD ja Euroopa investeerimispank andsidki täna teada, et on kokku pannud 24,5 miljardi euro suuruse finantseerimsipaketi Ida-Euroopa jaoks.