Eesti riik süstib kapitali Estonian Airi, sest Estonian Air on raha kaotanud ja see on ainuke eeldus uueks kasvuks.

"Me ei räägi siin sellise vara ostmisest, mille pärast investorid võitlevad, me räägime eduka tuleviku loomise tingimustest," ütles Helenius eilsel Estonian Airi uut strateegiat tutvustaval pressikonverentsil.

Ta ütles, et Estonian Airi on mõjutanud nii finantskriis kui ettevõtte enda probleemid. Ta rõhutas lennufirma vajadust jõuda kasumisse.

"Kui ettevõte ei jõua kasumisse keskmises kuni pikas perspektiivis, siis pole vaja öeldagi, et ettevõttel ei ole pikka tulevikku. See peab leidma võimaluse kasumlikuks tegutsemiseks. Lisaks tuleb seda teha viisil, mis aitab tal täita oma rolli osana Eesti infrastruktuurist," märkis Helenius.

Ta ütles, et Estonian Air ei ole lihtsalt ettevõte, mille abil saavad eestlased välismaale, vaid ka välismaalased saavad Eestisse.

"Ei ole ületamatut vajadust ettevõtte Estonian Air järele, sest kui Estonian Airi ei oleks, siis teised lennufirmad, välismaised lennufirmad pakuksid teenuseid, kuid arvatavasti mitte väga mugavaid," ütles Helenius.

Ta ütles, et kui Estonian Airi poleks, peaksimegi hakkama lendama läbi Helsingi, Riia, Oslo, Stockholmi või mõne muu ettevõtte. Rahvusliku lennufirma eesmärk aga on võimaldada mugavaid otselende Euroopasse.