Ettevõtte aktsiakapitaliks on 1,97 miljonit eurot (30,84 miljonit krooni) ning selle nõukogusse kuuluvad lisaks Heleniusele veel Raivo Vare, Ülo Adamson ja Kalle Kask. Juhatuse liikmeteks Raul Toomsalu ja Margus Muld.

Kuigi põhinimekirjas noteerimist taotleva ettevõtte turuväärtus peab olema vähemalt neli miljonit eurot (kui seda pole võimalik hinnata, siis omakapitali suurus, kirjutab börsi koduleht), siis võib börsil juba noteeritud ettevõte jaguneda ning oma välja viidava tegevuse uue ettevõttena eraldi börsile tuua. Trigon Agri on aga teatavasti Nasdaqi "süsteemi" kaudu noteeritud Stockholmi börsil ja on ka teada andnud piimatootmise eraldamisest.

Tallinna börsi juht Andrus Alber on kinnitanud, et uus börsiga liituja saab olema Premiast suurem. Premia pakkumise kogumaht oli mullu börsile tulles 203 miljonit krooni (12,97 miljonit eurot) ning ettevõtte aktsiakapital on praeguseks kokku 23,21 miljonit eurot. Kui pelgalt vaid Trigon Dairy Farmingust rääkida, peaks ettevõte emissiooni kaudu börsilt koguma vähemalt üle 21 miljoni euro (ligi 330 miljonit krooni).

Helenius ise hoidub kommentaaridest, mis on ka arusaadav, kuna Trigon Agri on noteeritud Stockholmi börsil ning see seletaks ka asjaolu, miks ettevõtte tegemistest kohe ja kõva häälega ei rääkida ei saa.

Asjale lisab aga vürtsi Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, kes kirjutas täna twitteris, et järgmisel reedel on ta kutsutud lõunasöögile, kus tutvustatakse firmajuhte, kes IPOga juunis välja tulevad. Delfile teadaolevalt toimub kohtumine Heleniusega.

Trigon Dairy Farmingu nõukogusse kuuluv Raivo Vare kinnitas Delfile, et loodud ettevõte võtab üle Trigon Agri piimandusega tegeleva haru, kuid Trigon Dairy Farmingu võimalikke börsileminekuplaane ei kommenteeri temagi, viidates börsireeglitele ning lisades vaid, et ta on ka ise spekuleerinud, milline firma Tallinna börsile minna võiks.

Trigon Dairy Farmingu plaanidena nimetas Vare edasist arengut ning seda nii Eestis kui ka idaturul, kus Trigon Agri juba praegu tegutseb.

"Kui me räägime, et hiinlased hakkavad piima jooma... siis olgem realistid, ka meie suure idanaabri turul juuakse piima ning neil on tagatipuks veel selline traditsioon. Rasketel aegadel ei ole nad suutnud nii efektiivset tootmist käivitada, kui oleks vaja sellise turu täitmiseks," viitas Vare plaanile arendada tegevust Vene piimandusturul.

Pilootprojekt on Vene turul juba käimas ning Vare sõnul peaks Trigoni piimatootmine eelkõige sellele turule suunduma.

Trigon Agri juht Raul Toomsalu kinnitas aprilli lõpus Delfile, et Stockholmi börsile 14. märtsil saadetud teates kirjeldatud plaan lüüa Trigon Agri põhitegevusest lahku piimatootmine ning viia see siis eraldi ettevõttena börsile, on siiani jõus.

"Siinkohal saame kinnitada, et varasemalt välja öeldud plaan piimatootmise eraldamise kohta on jätkuvalt jõus ning töö selle realiseerimise nimel käib. Kõikide erinevate valikute seas on kaalutud ka Tallinna börsile tulekut," sõnas Toomsalu.

Võimalik, et piimatootmise lahkulöömine Trigon Agri ülejäänud tegevusest langeb kenasti kokku uue börsile mineja tegemistega. Kuniks uue börsiettevõtte nimie pole ametlikult teada antud, jätkab meedia tõenäoliselt spekuleerimist.