Praegu peetakse läbirääkimisi rahvusvaheliste investorite ja pankadega ning lähema aasta jooksul loodetakse saada 30 kuni 50 miljoni euro eest investeeringuid, ütles Helenius. Seejärel toimub ka Tallinna börsile tulek ehk IPO, mille mahuks kujuneb Heleniuse sõnul 50 kuni 100 miljonit eurot, kirjutab aripaev.ee.

Trigoni äriidee seisneb selles, et Trigoni piimafarmid püüavad nii Venemaal olevat kui ka Eestis peagi tekkivat toorpiima nappust vähendada ja tööstustele piisavas koguses toorainet pakkuda. Helenius kiitis Eesti piimakarjasid ja piimakarjaäri ning nimetas seda äärmiselt efektiivseks ning lisas, et siinsed farmid on suuremad kui Lätis, Leedus, Soomes või Rootsis.

Peterburi lähistel avada plaanitavaid Trigoni farme hakkavad juhtima eestlased ning farmide ülejäänud tööjõud, kes saab olema kohalik, koolitatakse välja siin. Samuti viiakse siit Venemaale farmides elama hakkavad lehmad.

Helenius rääkis ka, et Venemaa valitsus ja Peterburi kuberner on Trigoniga heades suhetes ning investeeringud Venemaa põllumajandussektorisse on väga oodatud. Toorpiima tootmist nimetas Helenius täitmata nišiks, kust on võimalik teenida kuni 40% rentaablust.