16. veebruari EPL Töö kirjutas Viljandimaalt pärit Helinast, kes loodab Tallinnas tööd leida. Seda hoolimata 9 klassi haridusest ja väikesest lapsest. Kohe samal päeval, kui lugu lehes ilmus, potsatas toimetaja postkasti Helinale neli tööpakkumist, hiljem tuli veel kaks juurde. Seni pole Helina aga sobivat tööd leidnud.

“Kui nad oma sõnadest kinni ei pea, siis pole mul midagi teha,” ütles Helina kurvalt. “Üht tööpakkujat ajasin kõvasti taga, tal oli kord üks, kord teine vabandus, miks ta minuga rääkida ei saa. Lubas korduvalt tagasi helistada, kuid ei helistanud ja asi jäigi sinnapaika. Ma ei osanud midagi teha.”

Firma oli Marketing Services Eesti OÜ ja pakuti sealt projektijuhi tööd. Mille taha siis asi jäi, ei õnnestunud e-posti teel pakkumise saatnud juhatajalt Paul Sihilt teada saada.

Sama edutu oli asi ka Tiimari Baltic AS-ilt tulnud tööpakkumisega. Pärast visa helistamist sai Helina lõpuks firma-esindaja kätte ja varmalt lubati tagasi helistada. Kolmas pakkuja – GNLD – lubas müügi-tööd, kuid kuna asja juurde kuulus kauba väljaostmine ja liikmemaks, tuli Helinal raha puudumisel sellest ära öelda. Neljandat – samuti võrkturundusega tegelemist – Helina vastu ei võtnud, sest arvas, et tema tutvusringkonnast jääb väheseks, et sellega leiba teenida.

“Vestlesin täna Helinaga uuesti,” ütles Tiimari tegevjuht Janek Mellikov teisipäeval. “Andsin assistendi telefoninumbri, et ta kindlasti ühendust võtaks ja saaksime lõpuks kokku ja ehk asja liikuma. Näeksime, mis inimesega on tegu. Me otsime müüjaid küll, sest avame kaks uut poodi.” Samal päeval sai Helina kätte veel kaks tööpakkumist ning lubas nendega kindlasti ühendust võtta. Üks ettevõte pakub tööd laomajanduses, teine pakkumine tuli suurest linnalähedasest talust ning tegi maalt linna tulnud naisele parasjagu nalja. Praeguseks on Helina oma väikse poja Kevin-Kristjaniga pealinna Lasnamäele kolinud ning püüab leida lapsele lasteaiakohta.

Hea tööandja, Helinaga saad kontakti toimetuse meiliaadressil agne.narusk@epl.ee