Helmi sõnul leidis ta, et praegu on sobiv aeg anda ameti juhtimine uuele juhile üle, kuna juba kahe aasta pärast kui tema tööleping tegelikult läbi saaks, oleks liiga kriitiline aeg maksuameti juhi vahetuseks. "Kahe aasta pärast on kõige kriitilisem aeg uute e-maksuameti lahenduste töösse minekul, uus strateegia on poole peal ja praegu on just see hetk anda uuele juhile amet üle," rääkis Helm.

"Ma julgustaks kõiki kaaluma kandideerima, kes tunnevad, et neil oleks tahet ja kogemust ja ambitsiooni sellist tööd teha. See on üks huvitavamaid töid. Julgustan kõiki häid juhte ja tänapäeva liidreid proovile panema avalikus sektoris."

Helm kinnitab, et tema plaanid tulid ka kolleegidele täieliku üllatusena. "Ma naudin oma tööd, aga ma olen muutuste juht. Aga ma vajan pidevalt olukordi, kus on raske. ja nüüd saan teha endale elu taaskord raskeks ja vaadata, mis sellest välja tuleb."

Helm läheb Nortalisse asudes juhtima valdkonda, mis nõustab erinevatel eksportturgudel avaliku sektori kliente muutuste juhtimise ja riigirahanduse vallas.

Kas aga Priit Alamäe juhitud Nortalisse meelitati Helm kõrgema palganumbriga? Vaata juba videointervjuust, kuidas vastab sellele Marek Helm.