Uudise peale lendas Herbalife'i aktsia börsil viimase aasta rekordini, kaubeldes 64 dollari juures.

FTC alustas oma juurdlust 2014. aasta märtsis. Kaks aastat varem avadlas aga miljardärinvestor Bill Ackman mitmesajaleheküljelise esitluse, kus nimetas Herbalife'i müügimeetodeid ebaausateks ning jahiks vaestele inimestele ja vähemustele. Ühtlasi kuulutas Ackman, et müüs ligi miljardi dollari ulatuses Herbalife'i aktsiaid lühikeseks.

Ackamnile oponeeris avalikult teine miljardärist börsistaar Carl Icahn, kes omakorda ostis ettevõtte aktsiaid. Icahn helistas koguni CNBC telesaatesse, kus Ackman parasjagu esines ja nimetas teda piripilliliisuks.

Täna tähistas Icahn oma võitu, sest eri hinnangutel tõi tema positsioon talle paarsada miljonit dollarit kasumit, kui samas Ackman kandis ilmselt sama palju kahju.

“Täna kahe-aastase uurimise järel avaldatud FTC kokkulepe, kus tõdeti, et muu hulgas et Herbalife pole püramiidskeem, on järeldus, mis ilmselgelt vääristab meie endi uurimust ja pühendumust," kirjutas Icahn oma kodulehel. "Ehkki ma olen Bill Ackmaniga sõbralikus suhtes, me leppisime kokku jääda sellel teemal eriarvamustele. Lihtsalt öeldes on lühikeseksmüüjatel olnud Herbalife'i suhtes täiesti vale positsioon.”

Ühtlasi teatas Icahn, et on oma positsiooni Herbalife's suurendanud ligi 35 protsendini.