Hesburger esitas kaebuse ettevõtlusameti kehtestatud reklaamimaksu korralduse tühistamiseks Tallinna halduskohtule 2011. aasta 14. veebruaril. Amet kohustas ettevõtet maksma reklaamimaksu Tallinna toitlustuskohtade akendel eksponeeritud plakatite ning drive-in teenust pakkuvate toitlustuskohtade lähedal asuvatele valguspostidele paigutatud kaubamärkide eest 2009. ja 2010. aastal, kirjutas BNS.

Ettevõte märkis kaebuses kohtule, et märgistused "H" ja "Hesburger" on kaubamärgid, mis ei ole reklaamiseaduse järgi käsitletavad reklaaminina, kui Hesburger eksponeerib neid oma majandustegevuse kohas.

Tallinna halduskohus ostustas mullu 11. novembril ettevõtte kaebuse osaliselt rahuldada osas, millega ettevõtet kohustati esitama reklaamimaksu deklaratsioone kaubamärkide eksponeerimise eest drive-in teenust pakutavate toitlustuskohtade lähedal.

Ettevõtlusamet esitas otsusele apellatsioonkaebuse ringkonnakohtule tänavu märtsis, kus palus halduskohtu otsuse tühistada ja teha uus otsus, millega jätta kaebus tervikuna rahuldamata. Seda ringkonnakohus tänavu märtsis ka tegi. Ringkonnakohus oli seisukohal, et kõnealuste valguspostide näol on tegemist reklaampinnaga ja mitte majandustegevuse koha tähistusega.

Riigikohus ei võtnud 6. juunil kohtuasja menetlusse.