"Puiduvarumisega on Eestis hetkel probleeme põhiliselt kahel põhjusel, esimene neist on viimase perioodi ilmastik. Käesoleval raieperioodil on see jätnud puidutööstuse toormebilanssi korvamatu jälje. Tagantjärele seda auku ei täida juba metsatöö masinaressursi piiratuse tõttu," ütles Hiiepuu Eesti Päevaleht Online`ile. "Oluliselt suurema mõjuga on aga siiski raiemahtude langus viimastel aastatel. Nüüd oleme jõudnud Eesti erametsade majandusmahtude osas seisu, mis on sellest mahust sõltuvale puidutööstusele selgelt saatuslik."

Siiani on riski maandanud Venemaalt sissetoodav n-ö importpuit. Sel aastal aga tõusevad Vene tollitariifid ümarpuule rohkem kui kaks korda. Järgmisel aastal ootab Hiiepuu sõnul ees veelgi suurem tõus. Seega sulgub Vene impordikanal riskimaandajana Eesti puidutööstuse jaoks hiljemalt kahe järgmise aasta jooksul.
Teise võimalusena riske maandada näeb Hiiepuu investeerimist saematerjali järeltöötlemisse. "Siin on aga tööstus küsimuse ees, kas tasub investeerida, kui on tõenäoline, et toorme saadavus väheneb veelgi."

"Ei ole raske ennustada, et lähiperioodil toimub osa Eesti puidutööstuse turult lahkumine," rääkis Hiiepuu. Kurbloolisus on tema sõnul selles, et toore on Eesti metsades tegelikult olemas. "Puiduhinnad on turul praegu tasemel, kus nad ei ole kunagi veel olnud. On ka selge, et kui puidutööstusettevõtete arv Eestis hakkab vähenema, väheneb ka konkurents toormele. Selline areng aga ei peaks olema soodus metsaomanikele."