Jaapani aktsiaturg tõusis täna 0,1%, Hongkong 1,6%, Korea 1,2%, India 0,7%, Taiwan 3,4%, Austraalia 2,3%, Indoneesia 1,9%, Singapur 1,9% ja Vietnam 1,9%.

USA aktsiaturg alustas eilset börsipäeva korraliku langusega. Mida päev edasi, seda väiksemaks langus jäi. Päeva teises pooles läks taas lahti suurem müügilaine ja USA aktsiaindeks S&P 500 lõpetas päeva 3,9% kukkumisega.

„Paistab, et mitmetel turgudel hakati aktsiaid ostma, kus viimastel päevadel on paaniliselt müüdud,“ ütles Daiwa Securitese strateeg Yukino Yamada Reutersile. „Viimastel päevadel müüdi isegi nende ettevõtete aktsiaid, millel on vähe pistmist Hiinaga.“

„Turul on valdav paanika,“ ütles Huatei Securitise analüütik Zhou Lin. „Ma ei näe olulisi märke valitsuse sekkumisest.“

Jaapani majandusminister Taro Aso ütles täna, et ta lootis Hiina poolset tegevust majanduse stabiliseerumiseks. Ta lisas, et Jaapani valitsusel ei ole praegu majanduse elavdamiseks uut plaani.

Investoreid pani muretsema maailma majanduskasvu mootoriks olev Hiina majandus, mis kasvab aeglasemalt kui Hiina valitsuse eesmärgiks seatud 7%.

Samuti ripub investorite pea kohal Damoklese mõõgana ebakindlus USA rahanduspoliitika osas. USA keskpank on plaaninud tõsta sel aastal üle aastate intressi.

Viimase aja üleilmne aktsiahindade langus on alandanud oluliselt septembris USA intressitõusu ootuseid.