"Kohtumise eesmärk oli tutvuda pakkuja tehnoloogiliste võimalustega ja nende poolt varem rajatud objektidega. Hiina visiidil osalesid Eesti Energia Jordaania projekti direktor Andres Anijalg, Jordaania arenduse osakonna spetsialist Mait Kuuseok ja Eesti Energia investorsuhete juht Veiko Räim," räägib energiafirma pressiesindaja Monika Kopti.

"Kuna läbirääkimised on käimas, siis ei tahaks veel konkreetseid nimesid välja tuua. "Küll võib öelda, et kokkuvõttes on esitas meile pakkumise kuus rahvusvahelist ettevõtet," lisas Kopti. Nende seas on ka Hiina firmat.

Jordaania põlevkivielektrijaama ehitus– ja projekteerimishange kuulutati välja mullu juunis. 16-st huvilisest valis Enefit Jordan välja seitse Euroopa ja Aasia ehitus- ja projekteerimisettevõtet, kes kvalifitseerusid hankel osalemiseks, neist kuus esitas pakkumuse: Alstom/Daewoo E&C (Prantsusmaa/Korea), Hyundai E&C/LG Int. (Korea), Samsung Engineering (Korea), Posco/Daewoo Int. (Korea), China Machinery Engineering Corporation (Hiina) ja Guangdong Power (Hiina).

Enefit Jordani projektidirektori Andres Anijala sõnul võis lugeda hanke õnnestunuks. "Meil on hea meel, et ehitus- ja projekteerimishankel esitasid kuus ettevõtet pakkumuse. See näitab, et meie pikaajaline ja põhjalik eeltöö hankel osalenud ettevõtetega kandis vilja."

Hanke võitja kuulutatakse välja selle aasta keskel ning elektrijaama ehitusega plaanitakse alustada 2014. aastal pärast ehitustegevuseks vajalike finantseerimispartnerite leidmist.

Ehituse finantseerimiseks plaanib Enefit Jordan kaasata laenukapitali ning kaasinvestoreid. Jordaaniasse rajatava elektrijaama võimsus on 500 MW ning tänaste plaanide kohaselt valmib see 2017. aastal.