Maailma reisi ja turisminõukogu (WTTC) uuringu kohaselt kasvasid aastaga Hiina turistide kulutused 53%, kirjutas CelebrityNetwoth.

Ka üha rohkem Hiina turiste külastab välismaad. CNNi andmetel on viie aastaga Hiina turistide arv enam kui kahekordistunud. Välismaad külastas umbes 120 miljonit Hiina turisti, mis tähendab, et peaaegu iga kümnes rahvusvaheline turist tuleb Hiinast.

„Hiina turistide arvu kasvu taga on üha rohkemate inimeste kuulumine keskklassi,“ ütles WTCC juht David Scowsill. Tema sõnul alustavad hiinlased välismaal käimist alles siis, kui perekond teenib vähemalt 35 000 eurot aastas. Alates 2003. aastast on üle 20 miljoni Hiina pere teeninud vähemalt 35 000 dollarit ja 2023. aastaks peaks neid lisanduma veel 60 miljonit. Oma roll on ka lennujaamade ehitusel ja tarbimise kasvul.

Enamus Hiina turiste külastab tavapäraselt Aasiat ja Okeaaniat, kuid üha rohkem külastatakse ka Euroopa ja Ameerika sihtkohti. Hiina turismiuuringute instituudi andmetel on hiinlaste seas populaarsed reisisihid Lõuna-Korea, Taiwan, Jaapan, Hongkong, Tai, Prantsusmaa, Itaalia, Šveits, Macau ja Saksamaa.

Kui hiinlased välismaale reisimine buumib, ei saa sama öelda välisturistide Hiina külastuste arvu kasvu kohta. 2015. aastal külastas Hiinat 1,4% vähem turiste kui 2014. aastal. Hiina majandusele on turism oluline, kuna seal on 65 miljonit töökohta ehk 8,4% kõigist Hiina töökohtadest.