"Hindamiskomisjonide moodustamise põhimõtted pole EASi tegutsemisaja jooksul palju muutunud. Peamine põhimõte on olnud kaasata eksperte, kes esindavad toetuse meetmega seonduvaid valdkondi ja asutusi. Näiteks turismimeetmete puhul oli antud perioodil ja on ka nüüd oluline kaasata eksperte nii EASist, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, turismisektorist ja ettevõtjate esindajaid," kommenteeris EASi pressiesindaja Kadri Kütt.

2006. aastal osalesid turismi meetmete projektide hindamiskomisjonis, mis muuhulgas langetas üksmeelse otsuse ka Ermamaa OÜ projekti taotluse osas, järgmised isikud:

Maria Alajõe - komisjonis MKMi esindajana, sest oli siis siseturu osakonna juhataja. Turismi valdkonda kureeris ministeeriumis sel ajal siseturu osakond, mitte majandusarengu osakond nagu täna.

Tarmo Leppoja - EAS töötaja, oli tol ajal ettevõtlus- ja elukeskkonna divisjoni direktor.
Ülari Alamets - oli EAS juhatuse liige ja esindas juhatust.
Meelik Kattago - Eesti Panga juures tegutseva Strateegiliste Algatuste Keskuse (SAK) juhataja.
Kalev Lillo - EAS nõukogu liige. 2006. aastal osalesid komisjonides ka nõukogude liikmed - see on tänaseks muutunud.
Siim Raie - Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor, ettevõtjate esindaja.
Anne Randmer - arenguprogrammide Keskus EMI-ECO ja Eesti Konsultantide Assotsiatsiooni esindaja.
Rainer Rohesalu - EASi töötaja, arendusüksuse ekspert.

Nädal tagasi kirjutas rahvusringhäälingu uudisteportaal, et nüüdne muinsuskaitseameti peadirektor, aastal 2012 presidendi kantselei direktorina ametis olnud Siim Raie kinnitas, et kuigi Evelin Ilves ajas valdavalt ise OÜ Ermamaa toetuseasju EAS-iga, siis korra käis ka tema Ilvesega kohtumisel kaasas.

"Evelin kutsus mu kaasa ühele kohtumisele sinna, aga ma ei saa öelda, et mina oleksin asju ajanud - ma lihtsalt käisin toona kaasas temaga," ütles Raie.