Kui Paris Hilton loodab, et ta saab jätkata roosade Bentleyde ostmist ilma, et ta väga palju peaks vaeva nägema, siis ta eksib. Hiltonite pere patriarh Barron Hilton plaanib 97% varast jätta Corad N. Hiltoni Fondile ning vaid 3% jaotamiseks oma paljude järglsete vahel. See ei pidanud nii minema, 4,5 miljardit dollarit oli plaanis jagada siiski omade vahel laiali. Siis aga tuli aasta 2007 ning Paris Hilton suutis Barroni panna nii häbi tundma, et mees otsustas ringi. Mehe arvates oli Hiltonite nimi saanud jäädava kahjustuse.

Fondi jaoks tähendab see, et selle maht kasvaks kahekordseks. Paris Hiltoni tembud tähendavad aga seda, et kogu suguvõsa jääb ilma 4,3 miljardist dollarist ning võib öelda, et dünastia eduloo jätk on tõsises ohus.

Hiltoni varanduse ajalugu

Conrad „Connie" Hilton ostis oma esimese hotelli Texasesse 1919. aastal. Ajastus oli väga hea. Naftabuum tähendas, et tema hotellitoad olid kogu aeg täis. Järgmine Hiltoni hotel kerkis Dallasesse 1925. aastal ning järgmise viie aastaga pani ta Texases püsti veel kolm majutusasutust. Suure Depressiooni ajal kaotas mees mõned hotellid ja oli peaaegu pankrotti minemas. See oli siiski väike tagasilöök ning Hiltonist sai maailma esimene rahvusvaheline hotellikett. 1966. aastal andis Conrad hotelliketi presidendi ameti üle oma teisele pojale Barronile.

1979. aastal suri Conrad Hilton 91-aastasena. Ta jättis oma vennapoegadele ja -tütardele ning oma tütrele 10 000 dollarit ning mõlemale pojale 500 000 dollarit. Ülejäänud raha läks Conrad N. Hiltoni Fondile, mille ta oli 1944. aastal loonud. Barron vaidlustas oma isa testamendi ehkki ta jäeti edasi Hiltoni presidendiks. Kohus jõudis lahendini, millega Barron sai ka 4 miljoni aktsia omanikuks. Conrad N. Hiltoni Fond jäi 3,5 miljoni aktsia omanikuks. Lisaks kuulus 6 miljonit aktsiat W. Barron Hilton Charitable Remainder Unitrustile.

2007. aasta jõulude ajal teatas Barron, et jätab 97% oma varandusest enda fondile, mis pärast tema surma liidetaks Conradi fondiga. Niisiis läheb pea kogu varandus ikkagi fondi, mida soovis ka Barroni isa.

Conrad N. Hiltoni Fondil on missioon, mille pani kirja selle asutaja ise. See peaks leevendama kannatusi, ebavõrdsust ning aitama puudustkannatavaid inimesi. Toetatakse kodutuid, narkomaane, vaimsete häiretega inimesi, looduskatastroofide ohvreid, abivajavaid lapsi ning paljusid teisi. Fondi poolt igal aastal välja antav 1,5 miljoni dollariline humanitaariaalane auhind on suurim omataoline maailmas. Seda antakse MTÜ-dele, kes on astunud muljetavaldavaid samme inimeste kannatuste leevendamisel.

See on kahtlamata parem viis raha kulutamiskes, sellest, mille on valinud tema lapselaps Paris. 220 000 dollariline auto, mis on kaetud 285 000 dollari väärtuses teemantitega. Barron häbeneb väidetavalt väga seda, mida Paris on korda saatnud. Enne mehe surma ei saa selles veenduda, kuid räägitakse, et Paris on üldse igasugusest pärandusest ilma jäetud.

Samas on naisel vara juba täna 100 miljoni dollari jagu, niisiis ei hooli ta sellest ehk nii palju. Aga tema teod avaldavad mõju ka teistele sugulastele, kes ei ole nii jõukad. Paris läheb perekonnale maksma 4,3 miljardit dollarit.