Pallaadiumi hind on käesoleval aastal tõusnud rohkem kui 30% ehk 200 dollarit untsi kohta, mis teeb sellest 2017. aasta algusest kõige suurema hinnatõusuga väärismetalli.

Pallaadiumimaak on maakoores üsna haruldane, seega selle hind on väga kõrge. Üks unts pallaadiumi maksab 936.27 dollarit, üks unts hõbedat aga 17.50 dollarit. Olulisim pallaadiumitoodang saadakse vase-niklimaagimaardlates kaevandamise kõrvalproduktina Norilskis Siberis, Ontarios Kanadas ja ka Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Hõbevalget metalli kasutatakse laialdaselt juveeliäris, sest see on hüpoallergeenne, ei tuhmu ning säilitab oma valge värvi igavesti. Kuna pallaadiumist tehtud ehete puhtus on 95%, on antud metallist ehted väga väärtuslikud. Põhiline nõudlus pallaadiumi järele tuleb aga autotööstusest, kus selle katalüütilised omadused kasutatakse ära sõidukite sisepõlemismootorites. Antud tööstuses saab pallaadiumi asendada ainult kas plaatinaga, mis on isegi kallim, nimelt 992.60 dollarit ühe untsi kohta, või roodiumiga, mis on veelgi haruldasem.

Metallide hinnad on tugevalt seotud nende nõudluse ja pakkumisega. Pallaadium ning plaatina saavad otsest kasu kasvavast nõudlusest autoturul. 2016. aasta oli seitsmes järjestikune aasta, kui globaalne automüük tõusis. Ühendriikides müüdi 17,55 miljonit autot, ületades 2015. aasta 80 tuhande sõidukiga. 2017. aastaks oodatakse müüdud sõidukite arvu jõudmist 17,80 miljonini. Ka Hiinas ja Venemaal on automüük tõusmas.

Maailma suurim palladiumi tootja on Venemaa ettevõte Norilsk Nickel (GMKN), kes toodab 40% maailma pallaadiumist. Nornickel tegutseb 36 riigis ning tegeleb metallimaakide kaevandamise ja rikastamisega, baas- ja väärismetallide tootmise, turustamise ja müügiga. Ettevõtte müügitulud olid 2016. aastal 8,3 miljardit ning puhakasasum 2,5 miljardit dollarit.

Viimane tõusis võrreldes 2015. aastaga tugevama rubla tõttu 47%. 2017. aasta esimeses poolaastas oli Nornickeli tooteportfellis pallaadium kõige paremate müügitulemustega tõustes 45% keskmise hinna juures 792 dollarit troiuntsi kohta. Pallaadiumi müük moodustas Venemaa kaevandusgigandi tuludest 30%, millele järgnesid nikkel, vask ning plaatina. Ettevõtte sõnul on pallaadiumi väljavaade jätkuvalt positiivne.