Arista asutati aastal 2005 ning on alates 2008. aastast saanud tõsisema tuule tiibadesse. Just siis liitus meeskonnaga endine Cisco insener Jayshree Ullal. Temast sai Arista tegevjuht. Ullal oli üks neist, kes viis Cisco 10 miljardi dollarililise käibega ettevõtteks. Ta on omal alal väga respekteeritud inimene.

Arista soovib saada börsiettevõtteks ning esmasest aktsiamüügist loodetakse saada 200 miljonit dollarit.

Analüütikute sõnul on põhjust Arista aktsiate esmamüüki jälgida ja seda mitmel põhjusel. Arista on nimelt tõestanud end tulusa ettevõttena. Võrreldes 2012. aastaga kasvas ettevõtte käive pea kahekordseks 193,4 miljonilt dollarilt 361,2 miljonile. Kasum kasvas 21,4 miljonilt 42,5 miljonile dollarile.

Arista on pilveteenustele tuge pakkuv ettevõte, millel on väga tugev kliendibaas. Nende klientideks on Facebook, Microsoft ja Yahoo. Lisaks ka Barclays, Citigroup ja Morgan Stanley, Comcast, ESPN jne.

Kui aktsiate esmamüük osutub edukaks, siis on see suur palgapäev ka Jayshree Ullalile, kellel on 7,5 miljonit ettevõtte aktsiat. Ta ei plaani oma aktsiaid siiski müüa, kuid paberil saab ta väga jõukaks.

Temast enam teenib ettevõtte kaasasutaja David Cheriton, kellel on suurima aktsionärina 13,9 miljonit aktsiat. Temaga on aga pentsik lugu. Mees lahkus ettevõttest märtsis ja asus tööle teise start-upi Optumsofti juurde. Arista on aga teada andnud, et Optumsoft saatis neile advokaadi vahendusel kirja, kus paluti Aristal lõpetada mõnede tehnoloogiate kasutamine. Vastasel juhul võib neid oodata kohtuasi.

Kui see olukord saab rahumeelse lahenduse, siis võib Aristast börsiettevõttena saada tegija ja nende aktsiatest kuum kaup.