„Mina tean, kes oleks tulumaksu tõustes õnne tipus – see oleks Edgar Savisaar,“ rääkis saatejuht Hõbemägi, vahendab aripaev.ee.

„Teatavasti laekub osa üksikisiku tulumaksust kohalikule omavalitsusele. Kuna kohalike omavalitsuste sissetulekuid on riigikogu poolt piiratud, siis suurendaks tulumaksu tõus tõhusalt kohaliku omavalitsuse, sealhulgas Tallinna linna sissetulekuid,“ selgitas ta.

Hõbemägi juhtis tähelepanu sellele, et Edgar Savisaar rääkis tulumaksu taas 26 protsendile tõstmisest juba selle aasta veebruaris.

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor rääkis tänases Raadio 2 "Ülekuulamises", et suur osa Eesti inimesi ei oleks ilmselt vastu tulumaksu tõstmisele 26 protsendini.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare märkis mõne kuu eest, et majandusliku olukorra leevendamiseks tuleks üksikisiku tulumaks tõsta uuesti 26%-le ning taastada ettevõtte tulumaks.

"Oleks pidanud üksikisiku tulumaksu tagasi tõstma 26%-le, oleksime võitnud sellest üle kolme miljardi krooni või minema üle astmelisele tulumaksule ja teiseks, taastama ettevõtte tulumaksu," ütles Savisaar.