Ligi aasta aega kestnud Leedu pangaturu uurimisele vaatama pole Eesti Hoiupank ostnud panka Leedus, kuhu oli juba jaanuaris kavas investeerida 60-70 miljonit krooni, kirjutab äripäev.

Hoiupanga Leedu projekti juht Ago Lauri ei soovinud panga valikuid pikemalt kommenteerida. "Meil pole Leedus veel midagi kindlat," ütles Lauri. Tõenäoliselt selgub Hoiupanga partner Leedus tänavu suvel, lisas ta.

Tema sõnul on Hoiupank Leedu pangaturul endiselt huvitatud ligi 10-protsendilise turuosa ostmisest.

Aasta algul oli Hoiupank Leedus välja valinud kolm panka.

Möödunud aasta suure kahjumiga lõpetanud Riigikommertspanga ostmisest loobus Hoiupank selle kehva majandusliku seisu tõttu. Litimpeksiga luhtusid läbirääkimised kevadel, kui selgus, et Leedu riik ei kiirusta panga erastamisega. Lauri sõnul leidis Hoiupank, et Litimpeksil on ka muud probleemid, näiteks nõrk laenuportfell. Leedu üks suuremaid panku, põllumajanduspank Zemes Ukio Bankas ilmutas hoopis huvi koostöö vastu Hansapangaga.

Lauri sõnul pole rahapuudus olnud raskus, miks Leedu investeering venib. Võimalike partneritena osalevad Leedus panga ostmisel Hoiupanga aktsionärid Sparbanken Rootsist ja Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank, ütles ta.

Baltic News Service