“Ega me neist tõtt-öelda mitte midagi ei tea, nad ei ole ühegi inimesega meilt ühendust võtnud,” ütleb Eesti Hoiu-laenuühistute Liidu juhatuse esimees Andrus Ristkok Äripäevale.

Jah, Tallinna Hoiu-laenuühistu (THLÜ) on tõusnud uueks kuumaks tegijaks ühistute turul. Ja seda juba teisel tegutsemiskuul.

Paari nädala eest hoiatas Tallinna ettevõtlusameti juht Marek Jürgenson Keskerakonna parteilehes inimesi selle kahtlustäratava seltskonna eest viidates, et üks THLÜ juhatuse liige on kiirlaenufirma Placet Group osanik. Ettevõtlusameti juht kõrvutas pakutavat kõrget intressilubadust kunagise Sotsiaalpangaga, mis vahetult enne pankrotistumist lubas hoiustele 24 protsendilist aastatootlust.

“Ma vastan sellele küsimusele natuke teistmoodi. See 15%-line n-ö lillepidu, seda tuleb võtta meie reklaamikampaaniana alustamise puhul. Kindlasti see lõpeb,” räägib THLÜ juhatuse liige Fred Sooläte, kes on elukutselt jurist.

Ta lisab, et 15 protsendiga plaanivad nad hoiuseid tagada piiratud koguses, umbes kolme-nelja miljoni krooni ulatuses - meede, mis on mõeldud tähelepanu võitmiseks ja uute liikmete kaasamiseks. Sooläte märgib, et iga ühistu esmane ülesanne on kaasata uusi liikmeid ja hoiuseid, kaasatud hoiuste plaanilt arendada teisi teenuseid.