Oma Jaapani-visiidi viimasel päeval peetud kõnes ütles Hollande, et ohtlik võlakriis on Euroopa Liitu (EL) rohkem ühte koondanud ja soodustanud eurotsooni 17 liikme lõimumist, kirjutas BNS.

Ta tõi välja, et Euroopa töötab välja vahendeid, mis tagaksid suurema stabiilsuse ja solidaarsuse - nagu näiteks "pangandusliit" ja eelarvereeglid.

"Teie siin Jaapanis peate mõistma, et Euroopa kriis on möödas. Me võime koos töötada, Prantsusmaa ja Jaapan, et avada majanduskasvule uusi uksi," ütles ta ärilehe The Nikkei korraldatud üritusel hotellis Imperial.

Kuigi 2009. aastal puhkenud eurotsooni võlakriis on taandunud, on piirkond olnud kuus kvartalit majanduslanguses ning töötuse määr on jõudnud 12,2 protsendini, mis on kõrgeim tase alates euro käibelevõtust 1999. aastal.

Hollande'i sõnul peab Euroopa panema suuremat rõhku majanduskasvu ja konkurentsivõime suurendamisele, et maailmas paremini läbi lüüa.

Ta tõi ka uuesti välja oma ettepaneku luua eurotsooni jaoks ühine majandusvalitsus, mis määraks euroala majanduspoliitikat.