Lau rekordost toimus vaid päev pärast Genfis Christise oksjonil 16,08-karaadise roosa teemanti ostu 28,7 miljoni frangi (26,6 miljoni euro) eest, ütles miljardärile kuuluva kinnisvaraarendaja Chinase Estetes Holdingsi pressiesindaja. Lau tegi mõlemad ostud oma 7-aastasele tütrele Josephine'ile.

Sinise kuu nimelise kiviga sõrmuse oksjonieelne hinnaprognoos oli 34,2-53,7 miljonit franki. See on kõrgeima võimaliku värvikraadiga sinine teemant. Lau nimetas kivi ümber Josephine'i siniseks kuuks ja roosa kivi armsaks Josephine'iks.

Miljardär on varemgi tuntud oma ekstravagantsete ostude poolest. 2007. aastal ostis ta Paul Gauguini maali Te Poipoi 39,2 miljoni dollari eest. Mullu ostis ta kalliskive 13-aastasele tütrele Zoe-le. Ta ostis Sotheby'se New Yorgi oksjonilt 32,6 miljoni dollari eest 9,75 karadise Zoe teemanti ja Christise Hongkongi oksjonilt 65 miljoni Hongkongi dollari (8,4 miljoni USA dollari) eest Zoe punase rubiini.

Lau astus 2014. aasta märtsis tagasi Chinase Estete juhi kohalt, kui ta mõisteti Macaus ühe luksuskinnisvara projekti jaoks maa saamiseks altkäemaksu andmise ja rahapesu eest süüdi. Lau ei läinud kohtusse kohale, kus ta mõisteti 5 aastaks ja 3 kuuks vangi. Hongkongi ja Macau vahel ei ole sõlmitud väljaandmise lepingut, mistõttu ta on vabaduses.