„Ma otsustasin astuda grupi nõukogu juhi kohalt tagasi ja minna ettevõtte juhi kohalt järgmisel aktsionäride üldkoosolekul pensionile,“ teatas ta pressiteates.

Kuulujuttude kohaselt annab ta konglomeraadi juhtimise üle vanimale pojale Victorile, kirjutab AFP.

Pensionil oleks ei tähenda jõudeelu, kuna miljardär jätkab ettevõttes tegevust vanemnõunikuna.

2018. aasta jaanuaris oli Li maailmas rikkuselt 23s inimene. Tema varandus ulatus 37,7 miljardi USA dollarini.

Ühe Aasia mõjukama ärimehena on ta loonud impeeriumi, kuhu kuuluvad transpordi-, kinnisvara, finantsteenuste, jaekaubanduse, energeetika- ja kommunaalmajanduse ettevõtted.

Li Ka-shing sündis 1928. Hiina Guangzhou provintsis Chaozhous. Isa surma järel oli Li sunnitud enne 15-aastaseks saamist tööle minema plastikukaubandusega tegelevasse ettevõttesse, kus ta töötas 22 tundi ööpäevas. 1950. aastal asutas ta oma ettevõtte – Cheung Kong Industries. Alustades plastiku tootmisest kasvatas ta äri Hongkongi juhtivaks kinnisvarasse investeerivaks ettevõteks, mille ta viis 1971. aastal börsile. 1979. aastal ostis Cheung Kong Hutchison Whampoa ja 1985. aastal Hongkong Electric Holdingsi.

Tema ettevõtted tegutsevad 50 riigis, kus töötab umbes 300 000 töötajat.

Kuigi Li on pururikas, eelistab ta tagasihoidlikust. 1990ndatel kandis ta 50 Hongkongi dollarit maksvat Citizeni käekella. Hiljem kandis ta Seiko toodangud, kuid 2016. aastal ilutses tema käsivarrel juba 500 Hongkongi dollarit maksev Citizeni kell.

Li Ka-shing

Li Ka-shing ja Eesti

Li Ka-shingi äriimpeerium jõudis 2005. aastal kahe ilupoe First Watsons avamisega ka Tallinna. 2006. aasta aprillis avas ettevõte poe Tartus Edeni keskuses. Erinevalt Lätist ja Leedust pole poeketi asukohtade nimekirjas enam Eestit olemas. Ettevõte oli Eestis Drogas OÜ näol kahjumis ja lõpetas 2010. aastal tegevuse.

First Watsons pood Eestis