Hongkongi vaesem elanikkond on harjunud elama kitsastes tingimustes, aga nüüd on arendajad pakkumas üliväikseid stuudiokortereid ka noortele keskklassi ostjatele. Kortermajad ise on moodsad, korterid on aga umbes 16 ruutmeetri suurused. Hinnaks jahmatav 200 000 dollarit.

Ühemehefirma omanik Mike Ko on tüüpiline ostja, kellele mikrokorter mõeldud  on. Ta lihtsalt ei suuda endale sel ülekuumenenud turul muud kinnisvara osta.

„Olen 33-aastane ja ma tõesti vajan omaette elamist. Stuudiokorterid on piisavalt head. Lisaks on nad väga popid ja noortepärased," ütles Ko.

Ko elab praegu veel oma vanematega ning kogub raha oma kodu ostuks. Tänased hinnad ei võimalda tal mõelda millelegi muule kui üliväiksele korterile.

Kinnisvaramaaklerid on ühel meelel - hinnad tõusevad veelgi. See on ka heaks müügiargumendiks.

16-ruutmeetrine korter on muide vaid kolm korda suurem kui Hongkongi kõige rahvarohkema vangla kong.

Ehkki on palju neid ostjaid, kes on valmis minikorteri eest suure raha välja käima, on neidki, kes peavad olukorda väljakannatamatuks. Nad ütlevad, et inimesed on sundseisus, sest uut ning mõistliku hinnaga kinnisvara ei rajata piisava kiirusega. Lisaks on probleeme ka riigi poolt rajatavate üürikorterite rajamisel.

Kallimad korterid ostetakse Hongkongis rikaste hiinlaste poolt. Väikeseid kortereid saavad endale lubada noored spetsialistid, ülikooli lõpetanud ja äsja abiellunud.

Hongkongis on kinnisvara hinnad võrreldes 2009. aastaga kahekordistunud. Olukord on juba kaasa toonud mitmeid avalikke protestiaktsioone. Ehkki mikrokorterid on justkui lahenduseks, on needki paljude jaoks muutunud liiga kalliteks.

Loodud on muuhulgas MTÜ No Flat Slaves, mida võiks tõlkida „Korteriorjuse vastu".

Tavatöötaja keskmine palk on kohaliku statistikaameti andmetel umbes 945 eurot kuus.