Positiivsemat trendi võib märgata kõrgema sissetuleku ja üle 50-aastaste inimeste hulgas, neist pole Eestis 31 protsenti mõelnud juriidiliste lahenduste peale, vahendab SEB.

Kuid Lätis ja Leedus on see protsent ikkagi madalam, vastavalt 16 ja 21. Samal ajal kui sarnaselt Leedule on Eestis ainult 17 protsenti varakamatest inimestest selle teema enda jaoks ära lahendanud, jäädes alla Läti 20 protsendile.

Üldised uuringutulemused näitavad, et ainult 10 protsenti inimestest on Balti riikides enda jaoks päranduse küsimuse lahendanud. Märgatav osa neist mõtlevad oma pärandusele või neil on selleks juba konkreetsed plaanid – 49 protsenti Lätis, 42 protsenti Leedus ja 37 protsenti Eestis.

„Kõigis kolmes Balti riigis on päranduse valdkonnas olulisim küsimus maksud, kuna need võivad mõjutada päranduse koguväärtust ja tuntakse muret ka pärandisaajate vaidluste pärast. Kindlasti aitab varajane planeerimine võimalikke riske maandada ja annab ühtlasi meelerahu nii endale kui ka lähedastele,“ kommenteeris SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht, Eerika Vaikmäe-Koit.