Ehituse peatöövõtja on Oma Ehitaja ning põhjalikult uueneva hotelli arhitektideks R Valk Arhitektuuribüroo ning sisearhitektiks Vaikla Disain.

EfTEN Capitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul saab peale põhjalikke renoveerimistöid Palace´ist tugev 4-tärni hotell Tallinnas.

"Kogu hotelli sisemus saab täiesti uue ilme. Kõik hoone tehnosüsteemid lähevad välja vahetamisele ning rajatakse kõige moodsam ventilatsiooni-, jahutuse- ja küttesüsteem. Lisanduvad saunad ja bassein ning oluliselt paranevad konverentside korraldamise võimalused," rääkis Arakas.

Hotellis jätkab tegevust legendaarne Palace´i fuajeebaar ning avatakse uus moodsa eesti köögiga restoran. Hotelli rajaja J. Mürki kunagise korteri asukohale ehitatakse presidendisviit ning ajaloolisel kujul taastatakse hotelli sissepääs.

Hotelli operaator on TallinnHotels. Hetkel kuulub TallinnHotelsi kaubamärgi alla viis hotelli Tallinna südames: Savoy Boutique Hotell, Palace Hotell, Hotell Bern, Taanilinna Hotell ja City Hotell Portus.

EfTEN Kinnisvarafond soetas hotelli Palace kinnistu ja operaatori Scandic Hotels AB’lt koos Silikaat Gruppi kuuluva investori Esraven AS-iga. Mõlemad osapooled investeerivad 50 protsendi ulatuses projekti kogumaksumusest. EfTEN Kinnisvarafondil ja Silikaat Grupil on varasem koostöökogemus ühise investeeringu näol Pärnus Lepa Keskuses. Lisaks on Esraven AS investor EfTEN Kinnisvarafondis.

Hotelli Palace hoone on valminud 1937. aastal ning oli Tallinnas esimene hoone, mis ehitati spetsiaalselt hotelliks. Nõukogude okupatsiooni ajal hotell natsionaliseeriti ning 1959. aastal ehitati hotellile juurde Pärnu maantee poolne tiib. Hoone viimane täielik renoveerimine toimus 1989. aastal.