Nädal aega tagasi kutsusid kaks Portlandis asuva ja Hiltoni hotelliketti kuuluvad DoubleTree hotelli töötajat mustanahalisele kliendile Jermaine Masseyle (34) politsei pärast seda, kui olid märganud teda hotelli fuajees ja nõudnud talt tema toanumbrit, vahendab Business Insider.

Massey sõnul oli ta hotelli turvatöötajale isegi oma hotellitoa võtit näidanud, kuid see oli öelnud talle, et ta peab lahkuma. Ühtlasi helistas hotelli administraator politseisse, süüdistades Masseyd hotellis „logelemises”.

Mehe enda selgitusel rääkis ta möödunud nädala laupäeval hotelli fuajee vaiksemas nurgas telefonitsi oma emaga, kui turvamees talle ligines, küsides, kas ta on hotelli külastaja ja mis on tema hotellitoa number.

Oma Instagrami postituses, kus Massey intsidenti väga detailselt kirjeldas, pakkus mees, et hotelli töötajad võtsid ta sihikule seetõttu, et ta on mustanahaline. „See ei ole mitte mingisugusel tingimusel normaalne, kui hotellikülalisi hakatakse nahavärvi alusel diskrimineerima ja asutakse iseenda rassiliste eelarvamuste tõttu järeldusi tegema,” märkis Massey.

Hotell teatas nüüd nädal aega hiljem, laupäeval Twitteri vahendusel, et neil on nulltolerants igasuguste rassisimi ilmingute suhtes ja vabandas Massey ees. Ühtlasi teatas hotell, et vallandas need kaks töötajat, kes Masseyga inetusti käitunud olid. „Hilton vabandab sügavalt härra Massey ees,” teatas hotell.

Massey oli reedel intsidendist rääkinud CNN-is, öeldes, et tekkinud olukord oli teda haavanud ja alandanud. „Ma olen päeva lõpus samasugune inimene nagu iga teine. Ma väärin austust ja võrdset kohtlemist, aga seda ma laupäeval ei saanud,” sõnas mees.

Massey lisas, et tema meelest on USA ühiskonnas palju eelarvamusi mustanahaliste, iseäranis mustanahaliste meeste suhtes. „Ja need eelarvamused teevad inimestele haiget,” tõdes ta.

DoubleTree hotellis nädal aega tagasi juhtunud intsident oli kõige värskem juhtum sellest, kus valged kutsuvad mustanahalistele politsei, sest nad lihtsalt tundusid kahtlased käitumisega. See on tekitanud palju pahameelt ja tõstatanud taas USAs rassilise diskrimineerimise küsimuse.