Liidu juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul peavad otsustajad avama silmad ja esmalt tunnistama, et kogu turismisektor on väga suure surve all. „Raha ei saa võtta sealt, kus seda ei ole. Paljudel Eesti majutusteenuse pakkujatel, eriti väljaspool Tallinnat, ei ole enam kuskile taganeda," sõnas ta.

"Eesti turismisektori peamised eksportturud Soome ja Venemaa on jätkuvalt madalseisus, ühendused Eestisse saamisel on niikuinii raskendatud. Statistikaamet esitab esimese kvartali statistika paari nädala jooksul, aga me teame juba esimese kahe kuu numbrite ning liikmete tagasiside pealt, et ees ootavad väga keerulised ajad," lisas Loodmaa.

Esmaspäeval toimus liidul ministrite Sven Sesteri ja Urve Palo ning riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Remo Holsmeri ja majanduskomisjoni esimehe Toomas Kivimägi osalusel  kokkusaamine ning liit avaldab lootust, et ministeerium ja koalitsioonierakonnad suhtuvad ettevõtlusorganisatsioonide esitatud argumentidesse tõsiselt. Ümarlaual osalesid seitsme ettevõtlusorganisatsiooni esindajad, kelle argumendid on väärt ärakuulamist ja alles siis otsuse tegemist, mitte vastupidi.

„Ainuüksi valitsuskoalitsiooni sees on kümneid poliitikuid, kelle arvates on majutusteenuse käibemaksu tõstmise näol tegemist strateegilise veaga, mille pikemajaline mõju võib olla mõne Eesti piirkonna jaoks laastava iseloomuga," sõnas Loodmaa.

EHRL juhatuse esimehe sõnul on kõige suurema surve all ääremaad alates Lääne-Eesti saarte ja lõpetades Ida-Virumaaga. 

"Maksutõusu vastu jääb liit protestima lõpuni“, kinnitas Loodmaa.