Detailplaneeringu koostamise algatamiseks tegi taotluse Stockmann Oyj Abp Eesti filiaal. Planeeritava maa-ala suurus on 1,76 hektarit, teatas raepress.

Detailplaneeringuga soovitakse luua võimalused maa-aluse ja viie maapealse korrusega parkimismajale nelja korruse peale ehitamiseks ning maa-aluse ja kuue maa-pealse korrusega kaubamajahoonele kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega juurdeehituse rajamiseks.

Detailplaneeringuga hõlmatud Liivalaia tn 49//53, Maakri tn 25//27 krundil paiknevad 2-korruseline äri- ja büroohoone, 5-korruseline Stockmanni kaubamaja hoone ja 5-korruseline parkimismaja, Liivalaia tn 51 krundil paikneb 3-korruseline ärihoone.

Planeeritav maa-ala asub 13.-16. sajandist pärineval asulakohal, mis on tunnistatud arheoloogiamälestiseks. Lisaks ulatub planeeritavale alale osa arhitektuurimälestiseks tunnistatud Lennuki tn 26 asuva ehitise kaitsevööndist.

Planeeringus ei kavandata kõrghoonete ehitamist. Planeeringu kohaselt kavandatakse olemasolevale kaubamajale ja parkimishoonele juurdeehitust. Planeeritava juurdeehituse kõrgus maapinnast on kuni 29 meetrit.

Praegu on Stockmanni kaubamaja parkimismajas 405 parkimiskohta. Ümberkorraldustega kavandatakse juurde 119 parkimiskohta. Detailplaneeringu eskiis on Tallinna parkimise korralduse arengukavaga kooskõlas.

Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS. Peale vastuvõtmist korraldab Kesklinna valitsus planeeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks avaliku arutelu.