Muinsuskaitseamet andis reedel Tartu linnavalitsuses toimunud nõupidamisel loa lammutada varisemisohu kõrvaldamiseks pankrotistunud Estimpeksile kuuluva endise õllerestorani Humal maja kaks ülemist korrust.

"Praegu on maja varemetele plank ümber tõmmatud ja ohu vältimiseks peaks lammutama maja kaks ülemist korrust,Zh ütles Estimpeksi pankrotihaldur Andres Hermet.

"Kahjuks pole praegu lammutustöödeks raha ei Tartu linnal ega pankrotitoimkonnal. Üritame siiski kiiresti midagi Estimpeksi varadest realiseerida ja lammutamise läbi viia,Zh rääkis ta.

Hermeti sõnul tahab pankrotitoimkond Humala kinnistu kiiresti müüki panna, alghinnaks on määratud 6,5 miljonit krooni.

"Maja alumiste korruste müürid tahab muinsuskaitse kindlasti säilitada. Need on ka üsna tugevad ja ei kuku kuskile,Zh lisas ta. Kaubandus- ja kinnisvarafirma AS Estimpeksi võlausaldajad otsustasid 21. septembril pankrotistunud ettevõtte tegevuse kui perspektiivitu lõpetada.

Bilansi järgi on Estimpeksil vara 25,1 miljoni krooni eest, kolmandiku osas veel riigi omanduses oleva firma võlad ulatuvad koos viiviste ja leppetrahvidega 73 miljoni kroonini.

Omal algatusel pankrotistunud Estimpeksi suurim võlausaldaja pankroti väljakuulutamisel oli Ühispank, millele firma võlgneb 36 miljonit krooni. Laen on tagatud hüpoteegiga. Teine suurem võlausaldaja on Erastamisagentuur, mille nõue ilma viivisteta on 2,2 miljonit krooni. Võlanõudeid saab firma vastu esitada veel 3. novembrini.

BNS