Projektiga liituda soovijad laevad arvutisse programmi, mis asub töösse ajal, mil kasutaja oma arvuti võimsust ei tarbi. Programm kasutab protsessori ressurssi, et analüüsida interneti teel keskusest etteantud teavet.

Niiviisi saavutatav miljonite arvutite koguvõimsus aitab teadlastel õppida tundma haigusi nagu vähk, aids või Alzheimer. Põhimõtteliselt saab sama meetodit kasutada ka näiteks loodusõnnetuste ennustamisel või keskkonnauuringutel.

Suur samm edasi

IBM-i toetatavat projekti ?World Community Grid? ehk ?Maailmakogukonna võrk? hakatakse esimesena kasutama inimproteooni tundmaõppimiseks. Selle õnnestumine oleks suur samm edasi võitluses haigustega nagu malaaria või tuberkuloos.

Arvutifirma kinnitusel on tegemist hea viisiga, kuidas kaasata võitlusse haigustega ka neid, kelle rahakott otseselt dollaritega toetamist ei võimalda.

IBM andis ettevõtmisele oma nime, et tõsta ürituse profiili ning vähendada hirme, mis on seotud võõra tarkvara allalaadimisega.

Projekt peaks kavade kohaselt hõlmama umbes kümmet miljonit koduarvutit. IBM-i poolt on tark- ja riistvara ning samuti tehniline tugi.