Gartneri äsja valminud uuringu „Market Share: Application Infrastructure and Middleware Software, Worldwide, 2007“ tulemustest selgub, et portaalitarkvara turg kasvas mullu 16,5 protsendi, ulatudes koguväärtuses umbes 1,1 miljardi dollarini.
IBMil on hetkel üle 6000 kliendi, kes kasutavad IBMi WebSphere Portal tarkvara eri versioone.
Müügitulude järgi arvutatud esikoha saavutas IBM mullu juba seitsmendat aastat järjest.
Lisaks organisatsioonisiseste ja avalike veebirakenduste keskkonnale pakub IBM WebSphere Portal paindlikke sisu- ja dokumendihaldus- ning suhtlusvahendeid.
Tarkvara on ideaalseks platvormiks näiteks ettevõtte intraneti loomiseks, kust ühest keskkonnast on võimalik kätte saada kogu tööks vajaminev, aga samas individuaalsete soovide järgi filtreeritud info, ning teha ära mitmeid tööga seotuid toiminguid.
IBMi portaali lahendustesse on integreeritud ka mitu viimasel ajal populaarsust kogunud web 2.0 tehnoloogial põhinevat rakendust, nende hulgas näiteks metatasandi märksõnade ehk tag’ide ja eri allikatest kombineeritud rakenduste ehk mashup’ide kasutamisevõimalused.
Web 2.0 tehnoloogia igapäevatööks kasulikke omadusi on rõhutatud eriti WebSphere Portal tarkvara uusimas versioonis 6.1, mida IBM on hetkel ametlikult turule toomas. Lisaks teistele IBMi Lotus-toodetele saab uut tarkvara proovida tasuta spetsiaalses IBM Lotus Greenhouse veebikeskkonnas, mis pakub registreerumisel äriklientidele turvalist ja firma enda IT-süsteemidest eraldatud infrastruktuuri portaali- ja suhtluslahenduste testimist.