"Seni piirdus ametlik ID-kaardi tarkvara tugi vaid Windows-platvormi ja Internet Explorer veebilehitsejaga.Seega olid paljud Firefoxi kasutajad sunnitud ID-kaardiga internetis käimiseks kasutama Internet Explorerit. Nüüd on neil võimalik turvaliselt internetiteenuseid kasutada ka oma lemmikveebilehitsejaga," ütles Sertifitseerimiskeskuse tootejuht Urmo Keskel.

"Eestis on Internet Explorer kasutusel peamise veebilehitsejana 82% arvutites ning Firefox 16% arvutites. Seega vastab uus tarkvara versioon valdava enamuse Eesti e-teenuste kasutajate vajadustele," lisas Keskel.



Ideelabori arendusjuht Martin Paljak on tuleviku suhtes positiivne: "IT-turvalisus on tõusva prioriteediga eesmärk ning ID-kaardi juurutamine enamlevinud platvormidel on üks vahenditest, mis Eesti kontekstis sellele kaasa aitab. Meil on hea meel, et meie tarkvara kasutajatele on tekkinud ka ametlik tugiteenus ning jätkame koostööd, et panustada turvalisema infoühiskonna arengusse."



ID-kaardi tugi Firefox-ile on valminud Sertifitseerimiskeskuse ja OÜ Ideelabor koostööna.



Eestis on kasutusel ligi 1 miljon ID-kaarti, seega on kaart pea igal täisealisel kodanikul ning kõigil elamisloa alusel Eestis elavatel välismaalastel. Elektrooniliselt on ID-kaarti kasutamas ca 50 000 inimest. Poole aastaga on ID-kaarti elektrooniliselt kasutanud isikute arv kahekordistunud.



OÜ Ideelabor on 2004. aastal loodud ettevõte, mille üks tegevusala on erinevate ID-kaardi rakenduste loomine ning sellega seotud konsultatsioonide ja teenuste pakkumine. Ideelabor on loonud ID-kaardi baastarkvara Windowsi, Maci ja Linuxi jaoks, mis on kõigile soovijatele tasuta alla laetav ning avatud lähtekoodiga.



Sertifitseerimiskeskus (SK) on riiklikult akrediteeritud sertifitseerimis- ja ajatempliteenuse pakkuja. SK tegevusvaldkonnad hõlmavad sertifitseerimis- ja ajatempliteenuse pakkumisega seotud tarkvara arendust ning pileti- ja maksesüsteemide arendust ja opereerimist.