Võrreldes möödunud aastaga, vähenes 2009. aasta veebruaris kõikide Ifis registreeritud kahjude arv kokku 19 protsenti ning hüvitiste summa 15 protsenti, teatas ettevõte.

Kaskokahjude arv vähenes aastaga kokku 20 protsenti, liikluskindlustuse kahjud 17 protsenti ning varakahjude arv 12 protsenti.
Peamiselt veebruarikuu libedatest teeoludest tingituna kasvas märkimisväärselt ehk 25 protsenti õnnetusjuhtumikindlustuse kahjude arv.

Kohustuslik liikluskindlustus ja kaskokindlustus moodustasid kõigist väljamakstud hüvitistest ligi 75 protsenti.
Veebruaris hüvitas If kaskokindlustuse kahjusid 23 miljoni krooni ulatuses ning liikluskindlustuse kahjujuhtumeid summas 17 miljonit krooni.
Ühe keskmise kahju maksumuseks nii liiklus- kui kaskokindlustuses oli 24 000 krooni, mis tähendab aastaga kasvu nelja protsendi võrra.

„Hüvitiste mahu kahanemine on tasakaalus kindlustusmaksete mahu vähenemisega. Kahjude arvu langus on kestnud juba ligi aasta ning on valdavalt põhjustatud sõidukikahjude vähenemisest, inimeste alalhoidlikkusest ja väiksemast osalusest liikluses.,“ ütles If Eesti Kindlustuse juhatuse esimees Andres Sooniste.
Ta lisas, et kahjude arvu langus saavutab tõenäoliselt peagi tasakaalu ja selleni jõudmise kiirus sõltub ennekõike tarbimiskäitumise muutusest.

„Teine, vastupidine ja negatiivne efekt, tuleneb kokkuhoiust sõiduki tehnilise korrasoleku arvelt. See ei ole veel märkimisväärselt kahjude arvu ja väljamakseid mõjutanud, kuid teatud ilmingud on juba olemas.“

If Eesti Kindlustus maksis veebruaris varakahjude eest hüvitistena välja 12 miljonit krooni.
Varakahjuteateid registreeriti 198, millest suurima osa ehk 38 protsenti moodustasid veekahjud.
Varguste ja vandalismi osakaal oli 21 protsenti ja tulekahjude osakaal ulatus 11 protsendini.

If Eesti Kindlustus kogus veebruaris ligi 80 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on 2008. aasta veebruariga võrreldes 14 protsenti vähem.
Enim laekus jaanuaris kindlustusmakseid kasko- ja liikluskindlustuse eest, vastavalt 24 miljonit krooni ja 21 miljonit krooni.

If Eesti Kindlustus on Eesti juhtiv kahjukindlustusselts.
Ifil on ainukese kindlustusseltsina Eestis üle 210 000 era- ja ärikliendi ning If on esindatud kõikides Eesti maakondades.
If Eesti Kindlustus kuulub Põhjamaade juhtivasse kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding Ltd, mille omanik on Sampo Plc.