Iga viies Eesti inimene haigestub rasketesse haigustesse juba enne 65. eluaastat. Enamus rasketest haigustest nõuavad väga pikka ning kulukat raviperioodi.

Pikk haigus vähendab palka kuni 80%, samas suurenevad lisakulutused ravile, sest riiklik ravisüsteem ei suuda kõike vajalikku alati tagada.
Igal aastal diagnoositakse Eestis*:
  • 8 000 pahaloomulist vähijuhtumit,
  • ligi 2700 südameinfarkti,
  • ligi 4600 insulti,
  • 10000 inimesele määratakse püsiv puue.
Eesti riiklik meditsiinisüsteem annab suurepärast abi kriisiolukorras, kuid hilisemaks raviks ja taastumiseks napib ressursse.

Eriti valusasti löövad terviseprobleemid just selliste inimeste elukorralduse pihta, kes ei ole majanduslikult väga hästi kindlustatud. Täna tehtud otsused ning valikud võivad juba homme mõjutada meie või meie lähedaste edasist elujärge.

Raskete terviseprobleemide korral pakub tuge kindlustus

Haiguskindlustus on Eesti turul üsna uus nähtus. Kriitiliste haiguste kindlustuse alla kuulub Mandatum Life’i pakutavas lahenduses 18 rasket haigust nagu näiteks insult, infarkt, pahaloomulised kasvajad, elutähtsa elundi siirdamine, täielik ja püsiv puue jt. Enne lepingu sõlmimist tuleb kindlasti tutvuda lepingu tingimustega ning konsulteerida nõustajaga, et selgitada välja millistel juhtudel kindlustuskaiste kehtib.

Kas teadsid, et…
...kui teha kriitiliste haiguste lisakindlustus summale 
18 000 eurot (optimaalne kindlustussumma on
aastane netopalk), siis on igakuine kindlustusmakse 7 eurot**
Kindlustuse põhimõte seisneb selles, et kui inimest tabab raske haigus, siis valitud kindlustussumma laekub tervikuna tema kontole. Keegi ei hakka enam mõõtma haige töövõimekust või haiguse tõsidust, väljamakse aluseks on diagnoos. See on suureks abiks, olgu siis valitud summaks 5 000 või 100 000 eurot. Haigestumise korral maksab kindlustus kogu summa koheselt välja.

*Allikas: Tervise Arengu Instituut, Statistikaamet, Infarktiregister
**Arvutatud 30-a inimese kohta, kes kindlustab ennast 10 aastaks. Lõplik hind sõltub vanusest, lepingu pikkusest jm.

Küsi isiklikku pakkumist SIIT.
Jaga
Kommentaarid