Keltic Developments Groupi juht John Riordan ostis maatüki eelmisel kuul 20 miljoni euro (313 miljonit krooni) eest, kirjutab Sunday Business Post.

Arendusprojekti “Nordshore Corporate Park” raames plaanib ettevõte maatükile ehitada mitu ladu, mida hakatakse ettevõtetele välja rentima, ning 220-kohalise hotelli. 200 miljoni eurose investeerimisprojekti eesmärgiks on tõsta krundi väärtust 400 miljoni euroni. Projekti toetuseks loodetakse raha saada ka Eesti riigilt.
Asukoha eelisena tuuakse välja asjaolu, et läheduses asuvad Venemaale suunduvad raudtee ja neljarealine maantee.

Arendusprojektiga tehakse algust järgmise aasta veebruaris. Kruntide suurused varieeruvad 5000 ruutmeetrist 20 000 ruutmeetrini. Läheduses asuvad juba mõned lao- ja tootmishooned.

Firma näeb laiendatavas Muuga sadamas suurt potentsiaali, tuues välja, et 90 protsenti Eesti kaubatranspordist käib läbi Muuga sadama.

“Sadam on väga hõivatud ning laienemas,” ütles Riordan. “Sel ei ole piisavalt ruumi kõikide sisseveetavate konteinerite jaoks/…/ Meie arendusprojekt hõlmab kõike alates tootmisest ja logistikast kuni jäätmemajanduseni.”

Lisaks tõi ta välja, et Eesti SKP on koguaeg tõusmas ning et kinnisvara kallineb aastas 20 protsenti. 

Grupi sõnul on tegemist Iiri firma suurima maaostu tehinguga Balti riikides. Riordanil ja tema partneritel on suurejoonelisi kinnisvaraarendusprojekte käsil ka teistes Ida-Euroopa riikides, Portugalis, Suurbritannias ja Iirimaal.