Ikea Hollandis registreeritud valdusettevõtte Ingka Holdingu nõukogu esimees Göran Grosskopf ütles Rootsi ajalehele Expressen, et Ingvar Kamprad ei jätka oma nõuannete ega toetusega ettevõtte juhtimisel, vahendas BNS.

Ettevõte teatas asutaja tagasitõmbumisest Ikea siselehes avaldatud intervjuus Kampradi poegadega. Peter, Jonas ja Mathias Kamprad on seni hoidnud madalat profiili ja on meedias sõna võtnud harva.

Tänavu juunis kirjutas ajaleht Dagens Industri, et tänavu 48-aastaseks saav Peter Kamprad on võtnud üle kontrolli Luksemburgis tegutseva Ikano konglomeraadi üle, mis juhib perekonna finants-, kinnisvara-, kindlustus- ja jaemüügiäri.

Tänavu 46-aastaseks saav Jonas Kamprad tegutseb disaini ja tootearenduse alal ning on Ingka Holdingu nõukogu liige. Mathias, kes saab tänavu 43-aastaseks, keskendub lehe teatel Ikea kontseptsiooni ja brändi omanikettevõttele Ikea Holding.

Šveitsi ajakiri Bilan hindas Ingvar Kampradi tänavu juunis Euroopa rikkaimaks meheks, kelle varanduse hinnanguline väärtus on 37,5 miljardit dollarit.