Investeeringute kava sisaldab muuhulgas kolme projekti, mille osas on rahastamisotsus juba eelnevalt Vabariigi Valitsuse poolt tehtud. Seega on investeeringute kogumaksumus 5 943 032 eurot, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Investeeringute kava eesmärgiks on vastu võtta rahastamisotsused riiklikult oluliste info-ja kommunikatsioonitehnoloogiate (IKT) investeeringuteks ning määratleda ära, milliseid projekte ja millises mahus investeeringute kava kaudu finantseeritakse.

Rahastamise otsuse said 18 taotlust: e-politsei seadmete kaasajastamine, Häirekeskuse hädaabiteadete registreerimise ja sündmuste haldamise infosüsteem, tuleohutusjärelevalve iseteeninduskeskkonna loomine, rahvusvahelise avaliku informatsiooni haldussüsteemi loomine, ID-kaardi ja digitaalallkirjade kasutusvõimaluste laiendamine, riigi alusvõrgu ja seadmete uuendamine, riigi infosüsteemi ja infoühiskonna (elutähtsate teenuste osutamise) turvalisuse mõõtmine ning tõstmine, teabevärav eesti.ee mobiilse versiooni loomine ning eesti.ee ja dokumendivahetuskeskuse (DVK) käideldavuse ja turvalisuse tõstmine.

Samuti majandustegevuse seadustiku üldosa seaduse rakendamise laiendamine, Riigi Teatajas ingliskeelsete tõlgete avaldamise ja otsingu funktsioonide loomine, kohalike omavalitsuste teenuste portaali funktsionaalsuse täiendamine, elektrooniline maakataster, elektroonilise maakatastri digitaalarhiiv ja alammoodulite rakendustarkvarad, autentimis- ja autoriseerimismooduli arendus, digiarhiivi arenduse 1. etapp - projekt on digiarhiivi loomise esimene etapp, võrgurajatiste menetlemise moodul, kultuurimälestiste riiklik register ja arhiivimaterjalide digiteerimine, Ultima memoria II (mõisaarhitektuuri inventariseerimist puudutavate säilikute ja ajalooliste õiendite digitaliseerimine).